Домой Новости Ғалымдар қандай жеміс-жидектер қатерлі ісіктің алдын алатынын айтты

Ғалымдар қандай жеміс-жидектер қатерлі ісіктің алдын алатынын айтты

Уорик университетінің ғалымдары қабыну мен жасушаішілік процестердің арасындағы бұрын белгісіз болған байланысты анықтады, ол ішек-қарын жолының көптеген ауруын, оның ішінде қатерлі ісіктің алдын алуға және емдеуге көмектесуі мүмкін. Зерттеу Nature журналында жарияланды.

Ғалымдар қандай жеміс-жидектер қатерлі ісіктің алдын алатынын айттыКӨРНЕКІ ФОТО: SPUTNIKNEWS

Ғалымдар аутофагия жасушаішілік механизмі – өзінің зиянды және зақымданған элементтерінің жасушаларын жұтып қою жүйесі бұзылған жағдайда қабынуға әкелетінін дәлелдеді. Бұл жаңалық тік ішек пен ішек-қарын жолы ауруларын емдеуі және алдын алуы мүмкін.

Бірқатар азық-түлік аутофагия процесінің жұмысына оң ықпал етіп, қабыну процестері мен ішек-қарын жолы ауруларын алдын алуға көмектеседі.

Оның қатарында анар, жүзімнің қызыл сұрпы, алмұрт, саңырауқұлақ, жасымық, соя және жасыл бұршақ бар.
comments powered by HyperComments